با برگزاري نخستین سمینار تخصصی

هفتمین مدرسه پاییزه گردشگری آغاز شد

نخستین سمینار تخصصی هفتمین مدرسه پاییزه گردشگری، با موضوع "گردشگری پایدار ابزاری برای توسعه" با سخنرانی دکتر عبدالرضا رکن الدین افتخاری، استاد برجسته حوزه گردشگری، یکشنبه ۱۹ آذرماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در ابتدای سمینار، دکتر منوچهر جهانیان، رییس دانشکده علوم گردشگری و عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ، ضمن خوشامدگویی و معرفی سخنران سمینار، بیاناتی چند پیرامون موضوع موردنظر ارائه دادند.

ایشان ضمن اشاره به شعار سال گردشگری، بر لزوم در نظر گرفتن پایداری محیطی و پایداری محیط اجتماعی فرهنگی در برنامه ریزی های گردشگری، تاکید نمودند.
به باور دکتر جهانیان، توسعه گردشگری می بایست به گونه ای باشد تا بتوان در جهت مراقبت و صیانت از محیط طبیعی و فرهنگی و حفظ آنها برای نسلهای کنونی و آتی، گامهای موثری برداشت.
رییس دانشکده علوم گردشگری، ایجاد شغل، کارآفرینی، حفظ آداب و رسوم و مولفه های فرهنگی جوامع را، از دیگر موضوعات کلیدی در بحث توسعه پایدار برشمرد.
سپس، دکتر عبدالرضا رکن الدین افتخاری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و استاد برجسته حوزه گردشگری، با طرح این سوال که بین توسعه پایدار گردشگری و توسعه پایدار چه نسبتی وجود دارد، سخنان خود را آغاز نمود.
بنا به گفته ایشان، امروزه سه رهیافت در متون علمی پیرامون این موضوع وجود دارد. رهیافت نخست، این دو را مستقل از یکدیگر دانسته و معتقد است که هر یک نظام فعالیتی جداگانه ای هستند.در دومین رهیافت این دو را ضمن اینکه مستقل از یکدیگر می دانند اما تعامل و ارتباط آنها را قبول دارند. و نهایتا رهیافت سوم، توسعه پایدار گردشگری را جزئی از نظام علمی توسعه پایدار می داند و از دیدگاه چند رشته ای گذشته به دیدگاه میان رشته ای و فرا رشته ای حرکت کرده است و توسعه پایدار گردشگری جزئی از توسعه پایدار است.
این استاد دانشگاه همچنین به تبیین مفهوم توسعه پرداخته و اظهار داشت: توسعه را تغییر مثبت میدانم و آن را به صورت یک فرایند و آن فرایند را فرایند تغییر نامگذاری میکنم. بنابراین این فرایند می بایست به بهبود محیط منجر شود، هم محیط طبیعی و هم محیط انسان ساخت .
ایشان همچنین بر باز ساماندهي فضایی تاکید نموده و بیان داشتند که فرایند موردنظر به مفهوم بازسازماندهی فضایی یا به عبارتی جریانها در مکان است.
وی همچنین در ادامه به تبیین مفاهیمی از جمله بازار سبز، تغییر مثبت و بهره وری سبز پرداخت.
در پایان نیز ضمن جمع بندي، از دانشجویان هتلداری دانشگاه به خاطر کسب دو مدال طلا در مسابقات ایده برتر در کشور کره، تقدیر به عمل آمد.