برگزاری کارگاههای آموزشی در سمپوزیوم دماوند
کارگاههای آموزشی سمپوزیم دماوند با حضور «الکساندر ریگر» - وزیر مختار، معاون سفیر و مدیر انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران- نمایندگان یونسکو، سازمان میراث فرهنگی و دانشگاه علم و فرهنگ در مجموعه تاریخی نیاوران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ؛ کارگاههای آموزشی سمپوزیم دماوند روز شنبه (30 - تیرماه) با محوریت امکانسنجی گردشگری پایدار و حفظ محیط زیست توسط مدرسان اتریشی و ایرانی برگزار شد.
دکتر کرت لاگر – نماینده میراث فرهنگی و گردشگری یونسکو – نخستین کارگاه این سمپوزیم را با موضوع «اهمیت انتخاب ناحیه دماوند به عنوان یک میراث جهانی» ارائه نمود. وی در این کارگاه به تبیین اهمیت توسعه پایدار گردشگری و همچنین توجه به تفاوتهای میراث ملموس و ناملموس فرهنگی پرداخت.
دکتر کریستیان بامگارتنر – استاد دانشگاه IMC اتریش - دومین کارگاه را با موضوع « تاثیر گردشگری کوه در اجرایی کردن اهداف توسعه پایدار» برگزار نمود.
وی بر اهمیت ثبت جهانی منطقه دماوند تاکید و اذعان نمود این منطقه منحصر به فرد دارای بیش از 2000 نوع گونه گیاهی است و سپس به تبیین مراحل شکلگیری گردشگری کوه پرداخت و ویژگیهای هر مرحله را با ارائه نمونههای مطالعاتی موتنه نگرو، لائوس و قرقیزستان تشریح نمود.
وی تاکید کرد: «باید به خاطر داشت توسعه پایدار در بخش گردشگری زمان بر بوده و آموزش مدام و طولانی مدت ذینفعان در سطوح مختلف و متناسب با نیازهای منطقهای همواره در اولویت است.»
سومین کارگاه آموزشی این سمپوزیوم، توسط دکترافسانه پورجم- عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ- با موضوع «رهیافتهای اکوتوریسم در ایران با محوریت دماوند» برگزار شد.
دکتر پورجم با ارائه توضیحات جامعی در خصوص ظرفیت های اکوتوریستی ایران، دماوند را از منظر گردشگری، ادبیات و جایگاه آن در اساطیر فارسی، تبیین نمود و در نهایت به تشریح چشم اندازها، فعالیتها و چالشهای اکوتوریستی ایران پرداخت.