رئیس کمیسیون هنر و معماری شورای انقلاب فرهنگی مطرح کرد:

تلاش برای انطباق هنرهای سنتی با سیستم آموزش عالی

رئیس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که دانشگاه هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان هنرهای سنتی کشور را از طریق انطباق با سیستم آموزش عالی کشور احیا خواهد کرد، گفت: در این دانشگاه با سیستم‌های رسمی و بروکراتیک اداری آموزشی دانشگاه‌ها رو به رو نخواهیم بود بلکه به احیای مکتب خانه‌های قدیمی مبادرت ورزیده می‌شود.

محمد حسین ایمانی خوشخو، در خصوص تاثیر دانشگاه هنرهای اسلامی-ایرانی استاد فرشچیان در ارتباط بدنه هنری جامعه با عموم مردم گفت: احیای هنرهای سنتی ما مخصوصا هنرهای اسلامی ایرانی یکی از ایده‌ها و خواسته‌های جامعه هنری ایران بود. منظور هم اشاره به داشته‌های عمیق و تاریخی کشور است.

وی افزود: در این هفتاد، هشتاد سال اخیر این کار توسط هنرمندان انجام می‌شد اما انطباق این امر با سیستم آموزش عالی کشور به گونه‌ای که مانع حضور استعدادها نشود؛ اتفاقی است که در این دانشگاه رخ خواهد داد.

ایمانی خوشخو با اشاره به انتظار اساتید فرهنگ و هنر برای افتتاح چنین دانشگاهی گفت: تاسیس این دانشگاه یکی از آرزوهای اساتید هنرهای سنتی است.

رئیس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص روند تاسیس دانشگاه فرشچیان عنوان کرد: اساسنامه این دانشگاه با اختیارات و توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شد. یکی دوسال بعد از ابلاغ، این امر متوقف ماند و بیشتر بحث‌ها و مشکلات بر سر امکانات لازم بود. با سازمان‌های مختلف رایزنی شد که در نهایت با اعلام آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای تاسیس این دانشگاه، کار سرعت گرفت.

وی افزود: برای اولین بار است که چنین سبک دانشگاهی در ایران در ۷۰،۸۰ هشتاد سال گذشته بهوجود آمده است که در نوع خود ابتکار به‌خصوصی است و می‌تواند به خانه هنرمندانِ پیشکسوت در زمینه هنرهای سنتی ایرانی اسلامی تبدیل شود. از طرفی دوست داران و علاقه‌مندان و کسانی که به دنبال آموزش دیدن در این حوزه‌ها هستند نیز می‌توانند در این دانشگاه حضور داشته باشند.

ایمانی خوشخو در مورد سیستم آموزشی دانشگاه بیان کرد: در این دانشگاه با سیستم‌های رسمی و بروکراتیک اداری آموزشی دانشگاه‌ها رو به رو نخواهیم بود بلکه نسبت به احیای مکتب خانه‌های قدیمی مبادرت می‌شود.

وی درباره جای خالی چنین سبک آموزش‌هایی در آموزش و پرورش عنوان کرد: در هر حوزه‌ای محور استاد است. خصوصا در هنر های اصیل. شاید مشکل آموزش پرورش در این امر نبود استاد لازم باشد که البته ایرادشان هم درست است. لذا این دانشگاه باید به فکر تربیت نیرو و استادی باشد که با این ویژگی‌ها تربیت شده و بتواند استعداد افراد را از همان کودکی و نوجوانی کشف کند. این چنین استادی تربیت شده دانشگاه فرشچیان خواهد بود.

رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در خصوص آینده کاری فارغ التحصیلان این دانشگاه گفت: هنگامی که موج توجه به هنرهای سنتی ایجاد شود، قاعدتا نیازمند اساتیدی هستیم که بتوانند این راه را ادامه بدهند و اساتید و هنرمندان دیگری را تربیت نمایند. لذا خروجی‌های این دانشگاه به هیچ وجه مشکلی از نظر کاری نخواهند داشت.

وی در پایان گفت: شیوه پذیرش این دانشگاه نیز خاص خواهد بود و حتما تایید استاد برای تحصیل در این دانشگاه نیاز خواهد بود.