در نشست خبری سومین کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت مطرح شد؛
ترویج ادبیات معنویت در گردشگری وظیفه دانشگاه است
دکتر هاشمی- رییس کنفرانس گردشگری و معنویت - گفت: وظیفه دانشگاه تولید و ترویج ادبیات معنویت در گردشگری است ولی دانشگاه نمی تواند در مباحث اجرایی دخالت کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ؛ دکتر سیدسعید هاشمی ـ رییس سومین کنفرانس گردشگری و معنویت- در حضور نماینده های رسانه های مختلف گفت: جایگاه معنویت در گردشگری نگاه جدیدی است و معنویت در این حوزه یک رویکرد است نه یک گونه گردشگری که این ایده میتواند درک و نگاه جدیدی را به جهان گردشگری وارد کند.
وی افزود: «کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت»، اقدام مهم علمی است که با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ، طی دو دوره گذشته مورد استقبال صاحب نظران گردشگری، جغرافیا، فلسفه، ادبیات و... داخلی و خارجی واقع شده است.
دکتر هاشمی گفت: هفت پیش نشست این کنفرانس درشهرهای مختلف تشکیل شده که حاکی از اهمیت این موضوع است و مفتخریم که پرچمداران این حرکت ارزشمند علمی و معنوی، استادان و پژوهشگران گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ هستند و امید است؛ بتوان گامهای مؤثری را جهت توسعه علمی گردشگری کشور برداریم.
دکتر هاشمی از حضور دکتر علی اصغر مونسان در این کنفرانس و همچنین امضاء تفاهمنامهای با محوریت گردشگری بین جهاددانشگاهی، دانشگاه علم و فرهنگ و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه کنفرانس گردشگری و معنویت خبر داد.
دکتر محمدحسین ایمانیخوشخو ـ رییس کمیته علمی کنفرانس گردشگری و معنویت ـ در ادامه نشست خبری گفت: بر اساس برنامههای کلان کشور درخصوص خارج شدن از اقتصاد تک محصولی نفت؛ یکی از وظایف اصلی دانشگاهها نظریه پردازی و ارائه ایدههای نوین مناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی و ظرفیتهای گردشگری ایران است تا سازمان های اجرایی به درستی از این ایده ها استفاده کنند.
وی افزود: خوشبختانه از چهار سال پیش که این ایده مطرح شده تا کنون اتفاقات خوبی رخ داده است، این ادبیات وارد بدنهای از دانشگاه شده است و از سال گذشته نیز حدود هشت پیشنشست برای کنفرانس سوم در شهر قم برگزار شد که جامعهالمصطفی، جامعه المرتضی، مسجد جمکران، آستان حضرت معصومه (س)، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس مستقر در قم و شماری از حوزههای علمیه در آن مشارکت داشتهاند.
رییس کمیته علمی کنفرانس گردشگری و معنویت در خصوص مقالات ارسالی به کنفرانس گفت: از مجموع50 مقاله ارسالی 22مقاله مورد تایید قرارگرفت و از بین مقالات خارجی نیز سه مقاله از اندیشمندان کشورهای مالزی، ترکیه و ایتالیادر این کنفرانس پذیرش شده اند که در این رویداد حضور خواهند داشت.
دکتر منوچهر جهانیان- دبیر کنفرانس-، با تاکید بر اهمیت توجه به رویکرد معنویت در شاخههای مختلف گردشگری گفت: با مرور ادبیات علمی گردشگری در سال ۲۰۱۸ در مییابیم که بیش از ۱۱۵۰ رفرنس و مرجع علمی و تخصصی در دنیا به حوزه گردشگری و معنویت پرداخته است. این مطالعات حاکی از آن است که کشورهای پیشرو فراتر از جنبههای مادی، تفریحی و سرگرمی به گردشگری پرداختهاند، ما نیز به عنوان قشر دانشگاهی باید به گونهای برنامهریزی کنیم که این نگاه و ادبیات نو را به گردشگری وارد کنیم.
وی با اعلام خبر برگزاری دو کارگاه آموزشی اخلاق، صلح و آموزش گردشگری و کارگاه برنامه ریزی و توسعه گردشگری در همایش 20 دی ماه گفت این کارگاهها توسط اساتیدی از ایتالیا و مالزی، مدیریت خواهند شد و حضور مدیران، کارشناسان، صاحب نظران و خبرنگاران در این کارگاه مغتنم است.