وزیر علوم تشریح کرد:

شرایط انحلال دانشگاه های دستگاه‌ها و استثنائات آن

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر این که به غیر از نهادهایی هم چون سازمان صدا و سیما که نیروی متخصص خود را تربیت می‌کند، دستگاه های اجرایی مجاز به راه اندازی دانشگاه نیستند، گفت: انحلال دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌ها بر اساس مصوبه شورای عالی اداری انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ به نقل از ایسنا،دکتر منصور غلامی در حاشیه دهمین جشنواره بین‌المللی فارابی در جمع خبرنگاران، با اشاره به مشکلات بخش تحقیقاتی در دانشگاه‌های کشور، افزود: به منظور رفع این چالش‌ها اقداماتی صورت گرفته است ضمن این که دانشگاه‌ها علی‌رغم اعتبارات محدودی که دارند بودجه‌های خود را صرف بخش پژوهش می‌کنند.

وی با اشاره به چالش‌های تحقیقات در حوزه علوم انسانی، خاطر نشان کرد: هر چند که تحقیقات در علوم انسانی هزینه‌های زیادی را طلب نمی‌کند، ولی نیاز به ایجاد فرصت‌هایی به منظور در دسترس قرار دادن منابع اطلاعاتی مطرح است که در این زمینه اقدام شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص انحلال دانشگاه‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی توضیح داد: شورای عالی اداری کشور مصوبه‌ای دارد که این مصوبه در برنامه ششم توسعه نیز دیده شده است و بر اساس آن دستگاه‌ها و نهادهای دولتی مجاز به داشتن دانشگاه نیستند.

وی با تاکید بر این که کلیه مراکز آموزش عالی باید زیر مجموعه وزارت علوم و بر حسب موضوع کاری تحت نظر وزارت بهداشت قرار گیرند، ادامه داد: اما برخی از نهادها و وزارتخانه‌ها به دلیل تربیت نیروی متخصص خود، از این قانون مستثنی شده است.

غلامی سازمان صدا و سیما را از جمله دستگاه‌های مستثنی از این قانون نام برد و در این باره توضیح داد: اما دانشگاه متعلق به هر دستگاهی که اقدام به تربیت نیروی متخصص کند و آن فرد پس از فارغ التحصیلی ملزم باشد به دنبال شغل بگردد، مشمول انحلال خواهد شد.