در همایش راهنمایان گردشگری، سفیران دوستی فرهنگ ها مطرح شد:

لزوم تشکیل کارگروه دیجیتالی شدن مباحث مرتبط با راهنمایان

همایش راهنمایان گردشگری، سفیران دوستی فرهنگ ها به همت دانشکده علوم گردشگری در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد و بر لزوم تشکیل کارگروه دیجیتالی شدن مباحث مرتبط با راهنمایان به کمک دانشگاه تاکیدگردید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ؛ همایش راهنمایان گردشگری، سفیران دوستی فرهنگ‌ها با تاکید بر شعار روز جهانی جهانگردی «گردشگری و تحول دیجیتال» با حضور دکتر ولی تیموری- معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی-،دکتر سیدسعید هاشمی-رییس دانشگاه-، دکتر منوچهر جهانیان- رییس دانشکده علوم گردشگری-، میهمانان ویژه و جمعی از راهنمایان گردشگری، استادان و دانشجویان رشته گردشگری روز سه‌شنبه (7 اسفندماه) در سالن کاظمی آشتیانی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن تشکر از دست اندرکاران برنامه و مسئولین دانشگاه، با اشاره به معضلات اشتغال راهنمایان گردشگری گفت: گردشگری و تحول دیجیتال شعار امسال سازمان جهانی گردشگری است و راهنمایان باید بدانند که چه قدر می‌توانند از فناوریهای جدید استفاده کنند و مهارت‌های خود را در این حوزه ارتقاء دهند.

وی افزود: معتقدیم راهنمایی در صنعت گردشگری، یک بخش انسان محور است اما خواسته یا ناخواسته بخشی از کار آنها تحت شعاع فناوری‌های دیجیتال قرار می‌گیرد و راهنمایان باید در این باره خود را به روز کنند و اعلام آمادگی می کنیم که سازمان حاضر است با پایلوت قرار دادن دانشگاه، کارگروه دیجیتالی شدن مباحث مرتبط با راهنمایان را راه اندازی نماید.  

دکتر تیموری با اشاره به معضل افزایش تعداد راهنمایان در کشور و وجود11 هزارراهنما در کشور، به اهمیت کیفی شغل راهنمایی تور اشاره کرد و گفت: راهنمایان که بار اصلی انتقال اطلاعات در گردشگری را به دوش می کشند، مشکلات معیشتی و مالی دارند که کم تر مورد توجه قرار گرفته و این شغل از نظر کمی و کیفی باید ارتقاء پیدا کنند.

وی افزود: لازم است راهنمایان تور ازامکاناتی برخوردار باشند که ما هم علاقه مندیم این اتفاق بیفتد ولی با توجه به ماهیت شغلی راهنمایان، برخی مسائل از جمله ساعات کاری این قشر با قوانین جاری وزارت کار سازگار نیست و همین محدودیت های قانونی باعث شده راهنمایان گردشگری از امکانات رفاهی اندکی برخوردار باشند و دست سازمان نیز در این خصوص بسته است .

دکتر تیموری در پایان با اظهار امیدواری مبنی بر این که راهنمایان کشور بتوانند به لحاظ کیفی خود را ارتقاء داده وبتوانند استانداردهای خود را با تحولات دیجیتالی بین الملی تطبیق دهند افزود: امید است شاهد افزایش کمی و کیفی تورهای گردشگری در سال جدید پیش رو باشیم.

در این همایش از راهنمایان دانشگاهی با رشته های مرتبط و برخی فعالان و پیشکسوتان این حوزه تجلیل شد.

گزارش تصویری همایش