در دانشگاه علم و فرهنگ انجام می‌شود:

تاسیس دپارتمان بین‌المللی خلیج فارس

دپارتمان بین‌المللی خلیج فارس به زبان‌های انگلیسی و عربی در دانشگاه علم و فرهنگ تاسیس می‌شود.

دکتر سید سعید هاشمی- رییس دانشگاه علم و فرهنگ-  با اعلام این خبر، گفت: خلیج فارس نام تاریخی آب های جنوب ایران با قدمتی سه هزار ساله است که برای همه ایرانیان از ارزش و اهمیت سیاسی، جغرافیایی، هویتی و ملی برخوردار است. در واقع خلیج فارس به عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق استراتژیک جهان با وسعتی نزدیک به 233 هزارکیلومتر مربع نه تنها برای مردم کشور ما که برای تمام جهان اهمیت دارد و این بی عدالتی هایی که در جعل عنوان خلیج فارس شاهد هستیم و از سوی برخی ایران ستیزان انجام شده یا می‌شود؛ خود گواه اهمیت این منطقه مهم بین المللی است. عظمت این نام تاریخی، شرق تا غرب پهنه زمین را در بر می‌گیرد و به دلیل موقعیت استراتژیک این آبراه در طول تاریخ، توجه ویژه‌ای به این قسمت از جهان شده و بی عدالتی هایی هم در مورد آن اتفاق افتاده است.

وی افزود: در بیان عظمت نام تاریخی خلیج فارس همین بس که استفاده از این نام قدمتی سه هزار ساله دارد و در اکثر کتاب‌ها، اطلس‌های جغرافیایی، نقشه‌ها، سنگ نبشته‌ها، نامه‌های تاریخی و کلیه اسناد معتبری که در سراسر جهان مشاهده می‌شود از نام تاریخی خلیج فارس استفاده شده است و یا در زبان‌های مختلف دنیا از نام‌های مترادف آن نظیر سینوس پرسیکوس، بحر الفارسی، الخلیج الفارسی، دریای پارس و ...  استفاده شده که همه آن ها امروز اسناد ارزشمند و غیر قابل انکاری محسوب می‌شوند.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به مستندات تاریخی موجود در خصوص نام خلیج فارس گفت: علیرغم اذعان مجامع بین‌المللی در مورد نام خلیج فارس برخی کشورها و افراد با نیات شخصی(مانند جمال عبدالناصر به منظور انحراف افکار عمومی جهان عرب از شکست‌های ناشی از جنگ با رژیم صهیونیستی) و نیز سیاسی (انگلیسی‌ها به منظور ایجاد مشکل همیشگی بین ایران و اعراب در منطقه) دست به تحریف نام خلیج فارس زدند و این تحریف آشکار که درابتدا به نوعی شوخی انگاشته شد، ناگهان به قدری جدی شد که از جنگ لفظی به نوعی نبرد فرهنگی بین ایران و ایران ستیزان تبدیل گردید.

وی تاکید کرد:جهاد دانشگاهی یک نهاد فرهنگی است و جهادگران در نبردهای فرهنگی به صورت خودجوش به میدان می آیند و همواره پیشقراول این نوع کارزارها هستند. لذا پس از تعیین روز ملی خلیج فارس توسط دولت وقت در سال 1384، جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد مسئول و پیشرو وارد میدان شد و با رویکرد فرهنگی، همایش خلیج فارس را طراحی و با جدیت و پشتکار فراوان در خط مقدم این نبرد فرهنگی ورود پیدا کرد و تا همین امروز با اعتقاد کامل آن را ادامه می‌دهد. آنچه در نبرد فرهنگی اهمیت دارد؛ استفاده صحیح از سلاح قلم، دانش، فرهنگ و پژوهش در مجامع داخلی و بین المللی است و با اینکه برگزاری کنفرانس های خلیج فارس طی 12 دوره گذشته به جمع آوری اسناد و مدارک علمی کمک شایانی کرده است ولی معتقدیم که این اثرگذاری باید در حیطه بین المللی بیشتر محسوس باشد و مجامع جهانی را بیش ازپیش تحت تاثیر خود قرار دهد که این مهم نیازمند عمق بخشیدن به دانش و پژوهش های دانشگاهی خلیج فارس و هدایت آن ها به محافل بین المللی است.

دکتر هاشمی گفت: عظمت تاریخی خلیج فارس بسیار بیشتر از آن است که همه ما در طی سال فقط در روز دهم اردیبهشت یاد آن بیفتیم و با چند همایش و بنر و پوستر آن را گرامی بداریم. گرامی داشتن خلیج فارس و حفظ نام تاریخی آن مستلزم فعالیت های عمیق پژوهشی این منطقه حساس جغرافیایی و به استناد مدارک مستند و غیر قابل انکار و هدایت آن ها در حیطه ملی و بین المللی است. از این رو به منظور صیانت بیشتر از نام تاریخی خلیج فارس و با هدف توسعه نتایج پژوهش های این منطقه در سطح جهانی، دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان دانشگاه جهاد دانشگاهی(سازمان پیشرو در این نبرد فرهنگی) با رویکرد عمق بخشیدن به پژوهش های حوزه خلیج فارس، آمادگی خود را جهت تاسیس «دپارتمان بین‌المللی خلیج فارس» و انتشار نتایج مطالعات به زبان انگلیسی در این دانشگاه اعلام می‌کند و در این مسیر، همکاری و همیاری وزارت علوم، دانشگاه های کشور، پژوهشگاه ها و تمامی اندیشمندان داخلی و خارجی را می طلبد. در این دپارتمان، با دانش و پژوهش تمام کوشش خود را جهت جلوگیری از گسترش تحریف نام تاریخی خلیج فارس و تاکید بر هویت ایرانی این نام انجام می دهیم و مسیرهای مختلفی برای هدایت این مطالعات به مجامع جهانی پیش بینی خواهیم کرد.

وی افزود: امیدواریم که به سهم خود بتوانیم پژوهش‌های این حوزه تاریخی را در مسیر عزت و سرافرازی ایران اسلامی هدایت کنیم و با تسهیم دانش در عرصه ملی و بین المللی، دین خود را به کشور عزیزمان ادا کنیم.