گزارش سمپوزیوم بین المللی گردشگری پایدار در دانشگاه علم وفرهنگ
در روزهایی که نگاه همه رسانههای دنیا به نیویورک، مقر سازمان ملل معطوف شده تا در جریان نتیجه دیدارها و مذاکرات سران کشورها قرار گیرند، دانشگاه علم و فرهنگ و انجمن فرهنگی سفارت اتریش باحضور هیاتی از وزارت گردشگری و محیط زیست اتریش، در این دانشگاه به تبادل تجربیات دوکشور در بخش گردشگری پایدار پرداختند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ به نقل از ایسنا، معاون وزیر گردشگری و محیط زیست اتریش در سمپوزیومی که سفارت کشورش در تهران با مشارکت دانشگاه علم و فرهنگ ترتیب داده بود، گفت که برگزاری این سمپوزیوم در چنین شرایطی نشان از اهمیت روابط دو کشور دارد که در نتیجه به تقویت هر دو کمک میکند.
سمپوزیوم گردشگری پایدار با محور طبیعتگردی از صبح چهارشنبه سوم مهرماه در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز و تا عصر پنجشنبه چهارم مهرماه ادامه داشت.
دعوت اتریش از ایران برای ادامه همکاریها
گونترلیبل ـ معاون وزیر گردشگری و محیط زیست پایدار اتریش ـ که سفر کوتاهی به تهران به انگیزه شرکت در کارگروه همکاریهای گردشگری ایران و اتریش و سخنرانی در سمپوزیوم گردشگری پایدار داشت، گفت: موضوع این سمپوزیوم از جمله گردشگری و طبیعتگردی کاملا مرتبط با مباحثی است که اکنون ما در وزارتخانهمان دنبال آن هستیم.
او سپس به تجربیات اتریش در حوزه پارکهای ملی و سایتهای اکوتوریسم اشاره کرد و افزود: اتریش شش پارک ملی و ۵۰ سایت محلی و بیش از ۱۰۰ منطقه اکوتوریستی ثبت شده دارد که در زمینه حفظ تنوع زیستی و ایجاد مراکز تحقیقاتی فعالیت میکنند، در این مراکز به نقش گردشگری و توسعه اکوتوریسم توجه ویژهای میشود. ما توجه ویژهای هم به رنجرهای پارکهای ملی داریم، آنها نقش سفرای پارکهای ملی را ایفا میکنند و نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارند.
معاون وزیر گردشگری و محیط زیست پایدار اتریش ضمن اعلام آمادگی کشورش برای انتقال این تجریبات به ایران، برای میزبانی سمپوزیوم بعدی، اعلام آمادگی کرد.
نیازمند توجه ویژه به بعد فرهنگی در توسعه گردشگری هستیم
دکترحمیدرضا طیبی -رییس جهاددانشگاهی-، با اشاره به این که ایران کشوری با فرهنگ غنی و جاذبههای کم نظیر فرهنگی، تاریخی و طبیعی است که تبلیغات منصفانهای درباره آن نشده است، اظهار کرد: گردشگرانی که از ایران بازدید کرده اند و با تصویر واقعی توسعه و پیشرفت ایران روبه رو شده اند، خاطرات لذت بخشی از ایران دارند که عموما با شنیده های آن ها متفاوت است.
وی با تاکید بر این که نزدیکی و تعامل فرهنگی ملت ها با گردشگری ایجاد می گردد؛ گفت: گردشگری میتواند مانع وقوع بسیاری از چالش ها، درگیری ها و حتی جنگهایی باشد که منفعت طلبان به دنبال آن هستند و لذا به بعد فرهنگی در توسعه گردشگری باید توجه ویژه ای شود.
سید سعید هاشمی ـ رییس دانشگاه علم و فرهنگ گفت: دانشگاه علم و فرهنگ پیشرو در رشتههای گردشگری است. ارتباطات و تعاملات بینالمللی از اهداف اصلی این دانشگاه است. این سمپوزیوم فرصت تبادلات دانشگاهی بین ایران و اتریش را فراهم کرده است.
کارن شیله، معاون انجمن دوستداران طبیعت اتریش که ۱۵۰ هزار عضو دارد، با اشاره به همکاریهای دو کشور در زمینه کوهستان که از سال ۲۰۱۸ آغاز شده است، گفت: این انجمن اکنون مایل است سطح همکاریها را فراتر از کوهستان ببرد.
وی افزود: فعالیتهای ورزشی این انجمن با تمرکز بر توسعه پایدار پیگیری میشود. ما میتوانیم تجربیات خود را به ویژه در حوزه پارکهای ملی به ایران انتقال دهیم. طراحی مسیرهای کوهنوردی از دیگر طرحهای ما است که راهبردهایی را در آن درنظر میگیریم تا به توسعه پایدار برسیم و امیدوارم جوامع محلی از منافع این نوع همکاریها منتفع شوند.
سمپوزیوم گردشگری پایدار نیز با برگزاری کارگاههایی با موضوعهایی چون «توسعه محصولات اکوتوریستی»، «ملزومات کیفیت در اکوتوریسم»، «اکوتوریسم فرصتی برای ایران در بازار اروپا»، «تبادل تجربه با ایران، پیشنهادات برای موفقیت اکوتوریسم با مثالهایی از آبپ و قفقاز»، «پارکهای ملی، طبیعت، پناهگاههای حیات وحش»، «سیستمهای راهنمایی برای کوهنوردان ـ حمایت از گردشگر و طبیعت»، «جلوههای معنوی گردشگری طبیعی با تاکید بر کوهستان»، «مقایسه تطبیعی توانهای گردشگری کوهستان ایران و اتریش»، «طراحی و مدلسازی مسیرهای کوهنوردی» و «برنامههای آموزشی ورزشهای کوهستانی در اتریش» عصر چهارشنبه و صبح پنجشنبه برگزار شد و با استقبال کم نظیر دانشگاهیان و متخصصان گردشگری روبه رو شد.
در حاشیه این سمپوزیوم نمایشگاه دانشجویان بین المللی فرهنگ ملل نیز با حضور 20 کشور برگزار گردید که مورد توجه مخاطبان ایرانی و خارجی قرار گرفت.
این نمایشگاه با عنوان «فرهنگ ملل» و رویکرد «فرهنگ، پیوند ملتها» در آستانه روز جهانی گردشگری با همکاری اداره دانشجویان غیر ایرانی سازمان دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه علم و فرهنگ به مدت دو روز برپا شد.
دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در ایران در رشته های روزنامهنگاری، ادبیات فارسی، مهندسی عمران و سایر رشتهها از کشورهای ترکیه، یمن، هندوستان، تونس، بنگلادش، سنگال، ساحل عاج، افغانستان، فلسطین، سوریه، قرقیزستان، الجزایر، عراق، پاکستان و قزاقستان به معرفی سنتها، پوشاک، هنرهای دستی و آداب خود پرداختند.