در پیام رییس دانشگاه علم و فرهنگ عنوان شد:

جنبش های دانشجویی همواره با یک نقد آغاز می‌شوند

16 آذر روز خوش اقبالی بوده که به نام وزین «دانشجو» نام‌گذاری شده است.

رییس دانشگاه علم و فرهنگ به مناسبت روز دانشجو پیامی به شرح زیر صادر کرد:

بسم الله الرحمن الرحیم

معمول است که همه «روز دانشجو» را به دانشجویان تبریک می‌گویند؛ شاید با رویکردی متفاوت بتوان گفت 16 آذر روز خوش اقبالی بوده که به نام وزین «دانشجو» نام‌گذاری شده است. دانشجویان یکی از بهترین و فرهیخته‌ترین قشرها در همه کشورها هستند که هویت اجتماعی آن‌ها با پذیرش نقش علمی و میزان گرایش آن‌ها به علم و دانش تعیین می شود.

فرصت کم نظیر دانشجو بودن برای تقویت ارتباط با جامعه می‌تواند در سرتاسر زندگی پس از دانشجویی نیز تاثیرگذار باشد چرا که دانشجو در هر حرکتی منفعتی برای شخص خود قائل نیست و اجباری برای حرکت ندارد بلکه داوطلبانه حرکتی جمعی را برای ایجاد تغییر و تحولات در دانشگاه یا جامعه ایجاد می‌کند و همین دلیل اصلی مقبولیت حرکت‌های جمعی دانشجویی است.

دانش و آگاهی عموما به بینش و افزایش قدرت نقد منجر می‌گردد و جنبش های دانشجویی همواره با یک نقد آغاز می‌شوند و خاستگاه این روز ارزشمند نیز همین بحث نقد بوده است.

شانزدهم آذرماه از مهم‌ترین مقاطع جنبش دانشجویی در ایران است که نقطه عطفی در تاریخ فعالیت‌های سیاسی دانشجویان علیه استبداد به شمار می‌آید و روزی است که به عنوان نماد آزادی خواهی و اعلام عمومی نقد به شرایط زمان با از دست دادن جان دانشجویان همراه است.

دانشجویان در 16 آذر سال 1332 در واقع گرانبهاترین دارایی یعنی جان خود را به صورت داوطلبانه و نه اجباری در مسیر اعلام حق و حقیقت هزینه کردند و به راستی چه چیزی جز شیرینی دانش و بینش واقعی می‌تواند انسان را به جایی برساند که جان خود را فدا کند.

در کشورما هویت جنبش دانشجویی از همین نقطه عطف تاریخی قابل احترام سرچشمه می گیرد و از این روست که برای همه گروه‌ها و مجموعه‌ها قابل قبول و مورد احترام است. هویت حرفه‌ای دانشجویان در محیط دانشجویی و آن چه زندگی دانشجویی می‌سازد؛ شکل می گیرد ولی هویت اجتماعی و سیاسی دانشجو در گرو نقد و نگاه مسئولانه به وقایع و مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است که پیش شرط آن دانش و بینش است.

نقد و پذیرش نقد، ادبیات و تکنیک‌های خاص خود را دارد. نقد با ادبیات منصفانه، رعایت متانت و عقلانیت در کنار اقتدار و اعتماد به نفس می‌تواند راهگشای جنبش‌های دانشجویی باشد و هویت دانشجوی ایرانی مسلمان را به تصویر بکشد. مطالبه‌گری دانشجویان اگر بر اساس اندیشه‌ورزی و به دور از هیجانات کاذب یا القائات گروه‌ها و دسته بندی‌های مختلف باشد، می‌تواند اثربخش بوده و اعتبار جنبش‌های دانشجویی را افزایش دهد.

دانشجویان عزیز کشور باید بدانند که چگونه و در چه فرآیندهایی می توانند به عنوان منتقد دلسوز، باتقوا، بدون در نظر گرفتن منافع شخصی و با در نظر گرفتن حساسیت‌های موجود نقش آفرین باشند و همه دانشجویان از جمله دانشجویان عزیز دانشگاه علم و فرهنگ باید با الهام از سیاست های کلی کشور، هدایتگر نقدهایی باشند که منجر به راهکارهای عملیاتی به نفع مردم شده و مشکلی از جامعه را رفع نماید.

اینجانب تاکید دارم که جنبش‌های دانشجویی منشعب از ارزش‌های حقیقی و معنوی قطعا به پيشرفت جريان علم و فرهنگ در كشور و آبادانی و سرافرازی بیش از پیش ایران اسلامی منجر خواهند شد و دانشجویان عزیز کشور و دانشگاه علم و فرهنگ قطعا می‌توانند در این جریان نقش آفرین باشند.

با گرامی داشت یاد و خاطره تمامی شهدای دانشجو، خوشحالم که 16 آذرماه مزین به نام زیبای دانشجو شده و این روز را به همه  دانشجویان گرامی به خصوص دانشجویان عزیز دانشگاه علم و فرهنگ تبریک و تهنیت می‌گویم.