تقدیر از دانشجویان و گروههای دانشجویی فعال حوزه کرونا
دبیر دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری خبر داد
دبیر دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران اعلام کرد که محوریت این دوره از مراسم، فعالیتهای کرونایی دانشجویان و گروههای دانشجویی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، جمال رحیمیان، در نخستین نشست شورای سیاستگذاری آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در محل تالار امیر کبیر دانشگاه تهران برگزار شد گفت: امسال برای نخستینبار شورای عالی آئین اعطای تندیس فداکاری با حضور رئیس جهاد دانشگاهی و مسئولان و معاونان دستگاههای همکار تشکیل شد.
وی اظهار کرد: طرح پیشنهادی برگزاری این دوره طی جلسه مذکور با حضور دکتر طیبی ارائه و بر این اساس، برآوردها درباره هزینه تهیه تندیس تخمین زده و مقرر شد قیمت تمام شده ساخت تندیس با ترکیب جدید و حفظ شاکله کاهش پیدا کند و بر مبلغ جوایز اعطایی افزوده شود. این کار پس از چند جلسه طی هفته گذشته انجام شد.
معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اشاره به مصادیق هفتگانه فداکاری تعریف شده در آئین اعطای تندیس فداکاری به دانشجویان ایران گفت: این مصادیق شامل حضور داوطلبانه در دفاع از کشور، انقلاب اسلامی و حریم اهلبیت (ع)، ارائه خدمات پیشگیرانه و امدادرسانی داوطلبانه در حوادث و رخدادهای طبیعی یا غیرمترقبه، انجام فعالیتهای داوطلبانه در امور خیریه، تأمین ارگانهای حیاتی بیماران نیازمند از طریق اهدای خون و عضو، مشارکت داوطلبانه در سازندگی، آبادانی و محرومیتزدایی کشور، انجام فعالیتهای داوطلبانه در حوزههای سلامت و توانبخشی به طور ویژه مدافعان سلامت و انجام فعالیتهای داوطلبانه در زمینه حفاظت از محیط زیست است.
وی با بیان اینکه امسال در همه مصادیق، فعالان عرصه کرونا مد نظر قرار دارند، در ادامه با ارائه گزارش عملکرد ۹ ساله آئین گفت: طی ۹ دوره برگزاری آئین از ۳۷۷ دانشجو و گروه دانشجویی تقدیر شد که از این میان ۸۵ درصد دانشجو و ۱۵ درصد گروه دانشجویی بودهاند.
دبیر دهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه ۱۸ درصد دانشجویان برگزیده زن و ۸۲ درصد مرد بودهاند، خاطرنشان کرد: همچنین ۲۱ درصد دانشجویان از تهران و ۷۹ درصد مربوط به دیگر نقاط کشور بودهاند.
رحیمیان نسبت دانشجویان دانشگاه آزاد به دولتی را در میان دانشجویان و گروههای دانشجویی فداکار برگزیده در ۹ دوره ۲۴ به ۷۶ برشمرد و افزود: ۱۶ درصد آنها از دانشجویان پزشکی و علوم پزشکی و ۸۴ درصد از دانشجویان غیر پزشکی بودهاند.
وی با بیان اینکه در دهمین آئین از دانشجویان و گروههای دانشجویی با یکی از مصادیق هفتگانه فداکاری با اولویت فعالیت کرونایی تقدیر میشود، گفت: این افراد و یا گروهها یا توسط سازمانها و وزارتخانه مربوطه و یا توسط اشخاص به دبیرخانه معرفی میشوند.
معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران با اشاره به افزایش سهمیه همه سازمانهای همکار در دهمین آئین در ادامه میزان افزایش سهمیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای معرفی دانشجو و یا گروه دانشجویی فداکار از ۲ به ۱۵ دانست و گفت: همچنین سهمیه وزارت علوم از ۵ به ۷، سازمان بسیج دانشجویی کشور از ۵ به ۱۰، سازمان بهزیستی از ۳ به ۵، کمیته امداد از ۲ به ۳ افزایش یافت در عین حال سهمیه سازمانهای جوانان هلال احمر ۸، محیط زیست ۳، انتقال خون ۳، نظام پزشکی ۳، دانشگاه آزاد ۱۰، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ۳ و دبیرخانه ۶ تعیین شد.
رحیمیان با بیان اینکه برای هر دانشجو یک تندیس به ارزش ۶ میلیون ریال به همراه ۲۰ میلیون ریال جایزه نقدی در نظر گرفته شده است، افزود: این اعتبار باید از طریق مشارکت مالی همه سازمانها و دستگاههای همکار تأمین شود از اینرو در این آئین برای هر سازمانی سهم مالی جهت مشارکت در نظر گرفته شده است.
وی پیش بینی کرد که در این دوره از ۳۰۰ خانواده شهید مدافع سلامت در سراسر کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس فداکاری تجلیل میشود و در ادامه تصریح کرد: در نظر داریم این آئین را با پیامی از سوی مقام عظمای ولایت آغاز کنیم.
دبیر دهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با تأکید بر ضرورت مشارکت مالی سازمانها و دستگاههای اجرایی برای برگزاری آئین گفت: ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری کاری فرا مادی و مقدسی است که تاکنون سازمانها و دستگاههای اجرایی مشارکت خوبی داشتهاند.